Muffiny leśny mech - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Muffiny:
Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać olej, ciągle miksując na małych obrotach. Oba rodzaje mąki przesiać z proszkiem do pieczenia i dodać do masy, miksując do połączenia się składników. Szpinak odmrozić i przecedzić z wody. Dodawać stopniowo do masy, mieszając delikatnie łyżką. Powstałym ciastem napełniamy foremki do mufinek, do każdej wlewamy łyżkę ciasta. Układamy kilka jagód i ponownie zalewamy ciastem. Pieczemy w nagrzanym do 180*C piekarniku ok. 15-20 min. do suchego patyczka.
2.Bita śmietana:
Do wysokiego naczynia wlać 200 ml zimnego mleka. Wsypać "Śnieżkę" i dokładnie wymieszać. Ubijać mikserem na najwyższych obrotach ok. 4 - 5 min.
Komentarze