Muffiny jabłkowe

0 (0 ocen)

:-) Gorąco polecam (-:

Składniki:

  • 3 obrane i oczyszczone jabłka
    2 jajka
    1 1/2 szklanki mąki
    1/2 szklanki cukru
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    50 g rodzynek
    2 łyżki rozpuszczonego letniego masła
    1 łyżeczka cynamonu
    cukier waniliowy
    szczypta Chili

Muffiny jabłkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach, dodać cukier, cukier waniliowy, jajko i pozostałe składniki. Całość wymieszać, dodając cynamon, chili. Ciasto przełożyć do foremek na muffinki. Piec ok. 20-25 minut w temperaturze 200°C. Po upieczeniu muffiny lekko ostudzić, posypać cukrem pudrem i podawać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy