Muffiny czekoladowe z cukinią

4.47 (196 ocen)

Muffiny czekoladowe z dodatkiem startej cukinii. Bardzo smaczne, wilgotne i szybkie do przygotowania. Przepis znaleziony na blogu Domowa cookierenka Agi. Polecam!

Składniki:

  • 3 jajka
    1,5 szkl. cukru
    1 szkl. oleju
    1/3 szkl. prawdziwego kakao
    1,5 łyżeczki ekstraktu waniliowego
    2 szkl. startej cukinii
    3 szkl. mąki pszennej
    1 łyżeczka sody oczyszczonej
    ½ łyżeczki proszku do pieczenia
    ½ łyżeczki soli
    1 łyżeczka przyprawy do piernika
Wystaw ocenę:

4.47 (196 ocen)

Zobacz również:

Desery Muffinki

Muffiny czekoladowe z cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Suche składniki wymieszać do połączenia. Jajka ubić z cukrem i olejem, dodać ekstrakt, kakao i cukinię, wymieszać. Następnie wsypać suche składniki i ponownie wymieszać.
  • 2. Masę przelać do papilotek do ¾ ich wysokości. Piec w 175 st.C około 20-25 minut. Wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia. Smacznego!

Porady

Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej!!!

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować