Muffiny czekoladowe

4.5 (152 ocen)

  • 15 min

Muffiny są bardzo podzielnymi ciasteczkami...

  • 15 min

Składniki:

  • 100 g czekolady, gorzkiej lub deserowej
    150 g masła, miękkiego pokrojonego na kawałki
    2 jajka
    80 g cukru
    300 g mąki pszennej
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    szczypta soli
    1/2 łyżeczki sody
    250 g mleka
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Desery Muffinki

Muffiny czekoladowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Rozgrzać piekarnik do temperatury 200 stopni C.

    2.Czekoladę zetrzeć na tarce.

    3.Wszystkie składniki włożyć do miski według podanej kolejności i utrzeć mikserem, dodać startą czekoladę.

    4.Wyłożyć ciasto do blaszanej formy na muffinki, dobrze natłuszczonej lub wyłożonej papierowymi papilotkami.

    5. Piec ok. 20-25 min w nagrzanym piekarniku na środkowej półce (na czas pieczenia wstawić do piekarnika filiżankę z wodą).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować