Muffiny bananowo-czekoladowe

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Babeczki są mokre i słodkie. Idealne dla łasucha do kawy czy herbaty.

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - dojrzałe banany: 3 sztuki
    - mąka: 250 gramów
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    - cukier: 100 gramów
    - jaja: 2 sztuki
    - olej roślinny: 125 mililitrów
    - czekolada: 150 gramów

Muffiny bananowo-czekoladowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • muffiny bananowo-czekoladowe 1. Przygotowanie:
    Przesiewamy mąkę, proszek, cukier i sól do jednej miski. W miseczce rozgniatamy banany na gładką masę, dodajemy jaja, olej, używając trzepaczki. Mokre składniki mieszamy na jednolitą masę. Dodajemy je do suchych i mieszamy. Na końcu dodajemy czekoladę i mieszamy. Nie używamy miksera!
    Masę przekładamy łyżką do formy – każdą dziurę wypełniamy do dwóch trzecich.
    Pieczemy w 200 stopniach przez 20-25 minut, aż będą złotobrązowe.
    Upieczone muffinki przekładamy na kuchenną kratkę i studzimy.
    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy