Muffinkowa baba nie tylko na Wielkanoc

0 (0 ocen)

muffinkowa baba jest niezwykle wilgotna, delikatna i w trakcie jedzenia chce się ją jeść......SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • MOKRE=
    2 jajka,
    1,5 szklanki maślanka,
    1/2 szklanki olej,
    3/4 szklanki cukier,
    2 łyżki wiórki kokosowe
    SUCHE=
    2i1/4 szklanki mąka tortowa Basia,
    2 łyżeczki proszek do pieczenia,
    1 łyżeczka soda
    BUDYŃ=
    1 budyń waniliowy ugotować w 400 ml mleka,
    do zimnego mleka wsypać 2 łyżki cukru i 6 łyżek wiórek kokosowych i zagotować - wymieszać z rozmieszanym budyniem - budyń ostudzić
    DŻEM= np. wiśniowy 4 łyżki rozetrzeć na talerzu
    LUKIER= np. zielony dr. Oetkera
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Muffinki Lukier

Muffinkowa baba nie tylko na wielkanoc - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etapy przygotowania 1. MOKRE składniki mieszamy dobrze z cukrem i kokosem.....

    SUCHE składniki wsypujemy do mokrych i nie za dokładnie mieszamy.....

    3/4 ciasta przełożyć do silikonowej z kominkiem formy 26cm - na ciasto rozłożyć budyń - na budyń roztarty dżem - i resztę ciasta na wierzch.....

    piec w 200C około 40 -45 minut.....

    babę zostawić do całkowitego wystudzenia - budyń musi się zastygnąć - inaczej baba się popęka.....

    zimna babę wyjąć na talerz i polać lukrem zielonym - lukier wg instrukcji na opakowaniu.....

    posypać kolorową posypką.....
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Salatka z kurczaka, jajek i selera

To może cię zainteresować