Pyszne i słodkie babeczki przełamane kwaskowatym smakiem rabarbaru. Idealne na piknik oraz na drugie śniadanie do szkoły czy pracy. Ich przygotowanie to kwadrans :)
Muffinki z rabarbarem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rabarbar obieramy i kroimy w małą kostkę.
2.Do jednej miski wsypujemy mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sól, sodę i mieszamy.
3.Do drugiej miski wbijamy jajko, rozkłócamy je widelcem. Następnie dodajemy olej, mleko, olejek waniliowy i ocet i mieszamy. Składniki obu misek łączymy ze sobą, mieszamy tylko do połączenia składników.
4.Następnie dodajemy rabarbar i mieszamy. Masę rozkładamy do formy muffinkowej wypełnionej papilotkami do ¾ wysokości. Pieczemy około 25 minut w 180 stopniach (do zarumienienia). Smacznego :)
Komentarze