MUFFINKI Z PORZECZKAMI

0 (0 ocen)

pyszne muffinki z czarnymi i czerwonymi porzeczkami

Składniki:

  • Porcja na 12 muffinek

    ½ szkl. cukru
    1 szkl. mąki
    2 jajka
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    100 g margaryny

    1/2 szkl. czarnych i czerwonych porzeczek
    mąka do obtoczenia owoców

Muffinki z porzeczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • babeczki 1. Margarynę roztopić, wystudzić. Jajka ubijać z cukrem ok. 5 minut, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem, a na końcu margarynę-wymieszać. Napełnić formę do muffinek do ½ wysokości. Wyłożyć po łyżeczce owoców, zalać 1 łyżką ciasta. Piec 20 - 25 min. w 170 stopniach.

Porady

można użyć dowolnych owoców sezonowych

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy