Muffinki z papryką po teksańsku

0 (0 ocen)

  • 60 min

...

  • 60 min

Składniki:


  • 1/2 szklanki kaszy kukurydzianej
    2 jajka
    1/2 szklanki mąki
    1/2 szklanki mleka
    czerwona papryka
    Farsz:
    200 g mielonego wieprzowego mięsa
    kajzerka
    jajko
    sól ,pieprz
    1/2 pęczka natki pietruszki
    1 łyżeczka kminku
    1 łyżeczka sproszkowanej kolendry

Muffinki z papryką po teksańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę oczyścić z nasion ,pokroić w drobną kostkę. Kaszę i mąkę wymieszać ,jajka oddzielnie z mlekiem. Składniki połączyć. Ciasto dokładnie wymieszać (Ciasto podobne do naleśnikowego). Dodać pokrojoną paprykę.
    Kajzerkę namoczyć w mleku ,odcisnąć. Mięso ,bułkę i jajko połączyć ,dodać posiekaną natkę pietruszki ,kolendrę ,kminek ,przyprawić do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wyrobić. Uformować kulki.
    Do foremek na muffinki wkładać najpierw kulki mięsa ,a następnie zalać ciastem kukurydzianym. Piec 35 min w temp 180 stopni C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy