Muffinki z masła orzechowego

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Jest to świetny przepis dla mianiaków masła orzechowego i snickersów ;)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka: 250 gramów
    - cukier: 6 łyżek
    - proszek do pieczenia: 1.5 łyżeczki
    - masło orzechowe: 6 łyżek
    - sól: 1 szczypta
    - masło, roztopione, przestudzone: 60 gramów
    - jajko (roztrzepane): 1 sztuka
    - mleko: 175 mililitrów
    - snickers: 3.5 sztuki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Babeczki Babeczki Muffinki

Muffinki z masła orzechowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wymieszać mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól.

  • 2. Dodać masło orzechowe i mieszać/miksować, aż ciasto zacznie
    przypominać kruszonkę.
  • 3.
    Roztopione masło i roztrzepane jajko dodać do mleka, a po wymieszaniu
    przelać do miski z ciastem i połączyć wszystkie składniki. Na koniec
    dodać pokrojone na kawałki Snickersy.

  • 4. Formę na muffiny wyłożyć papierowymi foremkami lub kawałkami papieru
    do pieczenia i zapełnić ciastem, które powinno wystarczyć na 12
    babeczek.
  • muffiny z masła orzechowego 5. Piec 20-25min w temperaturze 200'C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masło orzechowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki Piknik Wesele

Podobne przepisy

To może cię zainteresować