Muffinki z malinami i białą czekoladą

0 (0 ocen)

  • 15 min

Szybkie, przepyszne, idealne.

  • 15 min

Składniki:

  • Składniki na 12 sztuk:

    250g mąki pszennej
    50g otrębów owsianych
    130g cukru
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1,5 łyżki soku z cytryny
    1 jajko
    4 łyżki oleju
    1 szklanka mleka
    100g białej czekolady, posiekanej
    180g (1,5 szklanki) malin

Muffinki z malinami i białą czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W jednej misce mieszamy ze sobą składniki suche (mąkę, cukier, otręby, proszek do pieczenia), a w drugiej łączymy ze sobą składniki mokre (jajko, mleko, sok z cytryny, olej). Zawartość obu naczyń łączymy ze sobą i mieszamy do połączenia się składników. Dodajemy posiekaną czekoladę i maliny i delikatnie mieszamy.
  • 2. Formę na muffiny wykładamy papilotkami i wypełniamy je ciastem do 3/4 wysokości. Pieczemy w nagrzanym do 190 stopni piekarniku, ok 25-30min.
    Wyciągamy i studzimy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy