Muffinki z jagodami i kruszonką

4.48 (164 ocen)

pyszne muffinki do gorącego kakao na jesienny wieczór

Składniki:

  • Suche składniki:
    1 szkl. mąki,
    1/3 szkl. cukru,
    1 łyżeczka proszku do pieczenia,
    2 łyżeczki cukru waniliowego

    Składniki mokre:
    1/4 szkl. oleju,
    1/2 szkl. mleka,
    1 łyżka śmietany,
    1 jajko

    Dodatkowo:
    kruszonka: 1 łyżka masła, 1 łyżka mąki, 1 łyżka cukru

    2-3 łyżki jagód,
    4 kostki czekolady gorzkiej
Wystaw ocenę:

4.48 (164 ocen)

Zobacz również:

Desery Muffinki

Muffinki z jagodami i kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Suche składniki łączymy w 1 misce, mokre w 2 misce. Czekoladę siekamy. Suche składniki łączymy z mokrymi, dodajemy czekoladę gorzką oraz jagody. Ciasto przekładamy do foremek na muffinki. Całość posypujemy kruszonką. Pieczemy 20 min w 180 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jagody

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować