Muffinki z jagodami

4.5 (201 ocen)

  • 45 min

Muffinki z jagodami są szybkie w przygotowaniu i bardzo smaczne. Zawsze się udają.

  • 45 min

Składniki:

  • Składniki suche:
    1 1/2 szklanki mąki pszennej (szklanka 250 ml)
    3/4 szklanki cukru
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    2 łyżeczki cukru waniliowego
    Składniki mokre:
    1 jajko
    1/3 szklanki oleju
    1/2 szklanki mleka
    Dodatkowo:
    1 szklanka jagód
    cukier puder (do posypania)
Wystaw ocenę:

4.5 (201 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka Muffinki

Muffinki z jagodami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W jednej misce wymieszać składniki suche. W drugiej misce roztrzepać składniki mokre. Do składników suchych dodać mokre i wymieszać niedbale, tylko do nawilżenia składników suchych.
  • 2. Jagody umyć i osuszyć. Dwie łyżki jagód odłożyć. Resztę wsypać do masy i delikatnie, ale dokładnie wymieszać.
  • 3. Ciasto rozłożyć do formy na muffinki wyłożonej papilotkami. Na wierzchu muffinek ułożyć po kilka jagód. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika (dolna grzałka) i piec około 25 minut. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jagody

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Amerykańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować