MUFFINKI Z JAGODAMI

4.97 (192 ocen)

  • 60 min
  • Dla 9 osób

Delikatne, puszyste mufifinki, w sam raz do kawy.

  • 60 min
  • Dla 9 osób

Składniki:

  • 12 dag miękkiego masła lub margaryny
    20 dag cukru
    2 duże jajka
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    25 dag mąki
    1/2 szklanki mleka
    cukier waniliowy lub kilka kropel extraktu wanilii
    szczypta soli
    ok. 25 dag jagod
Wystaw ocenę:

4.97 (192 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Muffinki Przekąski

Muffinki z jagodami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik nagrzać do 170 stopni.
  • 2. W misce utrzeć masło oraz cukier do białości. Dodać po 1 jajku i ubijać na puch. Mąkę przesiać z proszkiem, dodawać na przemian z mlekiem, dodać sól wanilię, delikatnie mieszając łyżką. Dodać umyte i osuszone jagody, delikatnie wymieszać.
  • image-1r69nxm 3. Foremkę na muffinki wyłożyć papilotkami, Nakładać łyżką ciasto do ok. 3/4 wysokości formki. Wierzch można posypać cukrem.
  • 4. Piec ok.20-25 minut, do suchego patyczka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jagody

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować