Muffinki z jabłkiem i kruszonką

4.5 (149 ocen)

  • 40 min

Muffinki, które wymyśliłam wspólnymi siłami z mamą. To zdecydowanie nasze najlepsze cukiernicze dzieło.

  • 40 min

Składniki:

  • -2 szklanki mąki tortowej
    -3/4 szklanki cukru
    -półtorej łyżeczki proszku do pieczenia
    -budyń śmietankowy
    -cukier waniliowy
    -jajko
    -szklanka mleka
    -1/4 szklanki oleju
    -2 kwaśne jabłka (np. papierówki)
    -1/8 kostki margaryny
    -3 łyżki mąki tortowej
    -3 łyżki cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Desery Muffinki

Muffinki z jabłkiem i kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Suche składniki (mąkę, cukier, proszek, cukier waniliowy i budyń) na muffinki mieszamy łyżką z mokrymi. Wykładamy masę do papilotków, po brzeg. Jabłka obieramy, kroimy wzdłuż na 6 części i do każdej babeczki wtykamy po kawałku.
    3 łyżki mąki mieszamy z 3 łyżkami cukru i zagniatamy z margaryną aż powstaną grudki. Kruszonką posypujemy każdą muffinkę i lekko przygniatamy- aby dobrze przykleiła się. Babeczki pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 25 minut.

Porady

Składników wystarczy na 12 babeczek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować