muffinki z jabłkami i kruszonką

5 (144 ocen)

  • 20 min

Coraz bardziej zaczynam lubić muffinki, choć kiedyś za nimi nie przepadałam. Niezależnie od smaku i rodzaju są doskonałym wyjściem awaryjnym na wypadek niespodziewanych gości. Wystarczy tylko wszystkie składniki wymieszać i upiec. W 20 minut mamy więc pyszny deser lub podwieczorek.

  • 20 min

Składniki:

  • na 18 sztuk:
    340 g mąki
    140 g cukru
    1 jajko
    250 ml mleka
    100 g masła
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    duże jabłko
    na kruszonkę:
    łyżka masła
    łyżka cukru
    2 łyżki mąki
    cynamon
Wystaw ocenę:

5 (144 ocen)

Zobacz również:

Do kawy Desery Muffinki

Muffinki z jabłkami i kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mufinki krok 1. Masło stopić i przestudzić. Jabłko pokroić w drobną kostkę. Wszystkie składniki ciasta wymieszać trzepaczką, na końcu dodać jabłka. Składniki kruszonki zagnieść. Foremkę do muffinek wyłożyć papilotkami i napełnić ciastem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec 15-20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować