Muffinki z dzikimi czereśniami

0 (0 ocen)

Pyszne maślano-jogurtowe babeczki z dzikimi czereśniami zatopionymi w środku. Idealne na podwieczorek.

Składniki:


  • 70 g masła
    1/3 szklanki cukru
    1 jajko
    0,5 szklanki mąki pszennej
    0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    2 łyżki jogurtu greckiego
    1 szklanka dzikich czereśni

Muffinki z dzikimi czereśniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Miękkie masło utrzeć na puszysto z cukrem. Wbić jajko i dokładnie ubić.

    Dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i jogurt grecki (na 2 tury), zmiksować dokładnie.

    Czereśnie umyć, osuszyć, usunąć ogonki (nie drylowałam), wrzucić do ciasta, zamieszać.

    Nałożyć do formy wyłożonej papilotkami. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec 25 minut.

    Przestudzić chwilę, wyjąć i wystudzić całkowicie na kratce. Można przed podaniem posypać cukrem pudrem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy