Muffinki z chleba tostowego na słono

4.5 (195 ocen)

  • 40 min

Świetna przekąska na przyjęcia i nie tylko! Oryginalna, pomysłowa. Zachwyci każdego smakiem i wyglądem.

  • 40 min

Składniki:

  • 1 bochenek chleba tostowego
    1/2-3/4 kostki margaryny
    1 opak. sosu sałatkowego czosnlowo-ziołowego Prymat
    1 jajko
    70 ml śmietany
    50 g sera feta
    50-100 g sera żółtego
    50 g szynki
    1 parówka
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Muffinki Przystawki Przekąski

Muffinki z chleba tostowego na słono - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skórkę z kromek chleba tostowego odkroić. Kromki bez skórki pokroić w kostkę. Wymieszać z 1/2 lub 3/4 kostki margaryny-zależnie ile pochłonie ciasto z chleba-musi powstać konsystencja ciasta.
  • 2. Formę do muffinek wyłożyć silikonowmi foremkami na muffinki lub papierowymi papilotkami. Ciastem wyłożyć dno i boki foremek. Piec w 180 stopniach przez 8-10 minut.
  • 3. Przygotować sos: śmietanę wymieszać z jajkiem i sosem sałatkowym Prymat (może być inny niż czosnkowy).
  • 4. Szynkę, parówki i sery pokroić na dowolne kawałki (nie za duże!).
  • 5. Do upieczonych foremek wkładać pokrojone składniki nadzienia i zalać je sosem.
  • 6. Piec 15 min. w 180 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować