Muffinki z chleba tostowego na słono - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Skórkę z kromek chleba tostowego odkroić. Kromki bez skórki pokroić w kostkę. Wymieszać z 1/2 lub 3/4 kostki margaryny-zależnie ile pochłonie ciasto z chleba-musi powstać konsystencja ciasta.
2.Formę do muffinek wyłożyć silikonowmi foremkami na muffinki lub papierowymi papilotkami. Ciastem wyłożyć dno i boki foremek. Piec w 180 stopniach przez 8-10 minut.
3.Przygotować sos: śmietanę wymieszać z jajkiem i sosem sałatkowym Prymat (może być inny niż czosnkowy).
4.Szynkę, parówki i sery pokroić na dowolne kawałki (nie za duże!).
5.Do upieczonych foremek wkładać pokrojone składniki nadzienia i zalać je sosem.
Komentarze