Muffinki warzywne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Paprykę należy umyć, wyjąć gniazdo nasienne, sparzyć i pokroić na
małe kawałki. Z cukinii i pomidora wydrążyć miąższ, pokroić na małe
kawałki. Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
2.Do dużej miski przesiać mąkę, dodać proszek do pieczenia,sól wymieszać.
Jajka roztrzepać z mlekiem dodać wraz z roztopioną margaryną do mąki.
Wszystko połączyć metalową łyżką, wrzucić pozostałe składniki i
ponownie wymieszać aż do połączenia składników.
3.Formę na 12 muffinek posmarować tłuszczem (np.oliwą),każdy dołek napełnić
ciastem do 3/4 głębokości. Piec przez 20 minut w temp. 200stopni ( lub
do chwili kiedy patyczek wbity do środka muffinki będzie suchy po
wyjęciu).
Komentarze