Muffinki w czekoladzie

0 (0 ocen)

  • 20 min

Małe ,pyszne i gotowe w kilka chwil.

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki:

    2 jajka

    125 g cukru

    125 g mąki pszennej

    125 g roztopionego masła lub margaryny

    1 łyżeczka proszku do pieczenia

    1/2 laski wanilii

    3 łyżki mleka

    polewa czekoladowa

Muffinki w czekoladzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka miksujemy z cukrem.

    Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz miąższ z laski wanilli.

    Do masy na końcu dolewamy mleko i jeszcze miksujemy około 5 minut.

    Ciasto przelewamy do foremek do 3/4 ich wysokości.

    Wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni C piekarnika i pieczemy 20 minut.

    Po upieczeniu polewamy polewą czekoladową .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy