Muffinki sowy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min

Nie tylko maluchy skuszą się na taką sówkę.

  • 20 min

Składniki:

  • 150g cukru
    150g masła
    190g mąki tortowej
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    3 jajka
    łyżeczka cukru z wanilią
    na dekorację:
    krem czekoladowy
    ciasteczka markizy
    lentilki

Muffinki sowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. W drugiej misce utrzeć masło z cukrem i cukrem waniliowym. Stopniowo dodawać jajka. Dodać mąkę z proszkiem i zmiksować razem. Piec 20minut w 180st.C.
  • 2. Po wystudzeniu muffinek obciąć im lekko czubki, aby były płaskie. Wysmarować kremem czekoladowym.
  • muffiny 3. Markizy podzielić na pół. Część połówek ciastek przekroić jeszcze na pół. Połówki ciastek tworzą oczy, ćwiartki to nastroszone pióra (tak, to nie są uszy!). Lentilki to źrenice przyczepione na krem do ciastka i dzióbki-wbite pionowo lentilki.

Notka redakcyjna

KHWS_03-2014

Komentarze

Podobne przepisy