Muffinki Paulinki z czekoladą i rodzynkami

0 (0 ocen)

  • 40 min

Pyszne i słodkie muffinki,upieczone przez moją córkę Paulinkę.Jedzone na ciepło z rozpływającą się czekoladą,a gdy jemy je na zimno czekolada pysznie zastyga.Bardzo proste i łatwe w wykonaniu.Idealne na deser.

  • 40 min

Składniki:

  • 2 szklanki mąki tortowej
    2 jajka
    pół szklanki cukru
    1 szklanka mleka
    7 łyżek oleju
    szczypta soli
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    6 łyżek rodzynek
    tabliczka mlecznej czekolady ( 10 dag )

Muffinki paulinki z czekoladą i rodzynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę kroimy w drobną kostkę.
    Jajka ubijamy.
  • Ciasto. 2. Do miski dajemy suche składniki:mąkę,cukier,sól,proszek do pieczenia,czekoladę i rodzynki,następnie wlewamy mleko,ubite jajka i olej,całość dokładnie mieszamy.
  • W foremce. 3. Przygotowane ciasto przekładamy do formy do pieczenia muffinek,ja dodatkowo używam papierowych papilotek.
  • Upieczone. 4. Pieczemy około 30 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia.
    Sprawdzamy suchym patyczkiem czy są upieczone.

Porady

Przepis na 12 sztuk.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy