Muffinki orkiszowe

0 (0 ocen)

zdrowe muffinki na 2 śniadanie lub deser

Składniki:

  • Suche:
    120 g mąki orkiszowej,
    50 g płatków owsianych,
    1 łyżeczka sody oczyszczonej,
    3 łyżki cukru brązowego,
    2 łyżki posiekanych orzechów,
    ½ łyżeczki cynamonu

    Mokre:
    1 jajko,
    100 ml maślanki,
    40 ml oleju,

    Dodatkowo:
    3 łyżki jagód,
    3-4 kostki gorzkiej czekolady
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Muffinki

Muffinki orkiszowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajko roztrzepujemy z cukrem, dodajemy mokre składniki, następnie połączone ze sobą suche składniki, mieszamy razem, na końcu dodajemy jagody, delikatnie mieszamy. Przekładamy do foremek na muffiny, nakładamy do 2/3 wysokości papilotek. Pieczemy ok. 20 min w 180 stopniach, do suchego patyczka. Po wystudzeniu polewamy rozpuszczoną czekoladą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka orkiszowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować