Muffinki z orzechami i czekoladą

0 (0 ocen)

  • 15 min

Jest to szybki przepis na coś słodkiego.

  • 15 min

Składniki:

  • 1,75 szklanki mąki pszennej

    0,75 szklanki cukru

    2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia

    1 jajko

    1 szklanka mleka

    0,5 szklanki oleju

    50 g orzechów (włoskie lub laskowe)

    czekolada mleczna
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Muffinki

Muffinki z orzechami i czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki oprócz czekolady i orzechów wkładamy do wysokiego naczynia i miksujemy do połączenia się wszystkich składników przez chwilkę na niskich obrotach miksera. Następnie dodajemy orzechy (oczywiście nie całe, najlepiej mniejsze kawałeczki) i mieszamy łyżką. Gdy już mamy gotowe ciasto po łyżce wlewamy je do foremek silikonowych, wkładamy na środek kostkę czekolady i zalewamy ją drugą łyżką ciasta. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180C na 20 minut.

Porady

Miksowanie prowadzimy na niskich obrotach i przez chwilkę aby cisto posiadało strukturę grudkowatości.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować