Muffinki małpki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W misce zmieszać wszystkie składniki suche. W drugiej ubić wszystkie składniki mokre razem z rozgniecionym widelcem bananem. Mokre dodać do suchych i wymieszać tylko do połączenia składników. Wypełnić do 3/4 papilotki i piec ok. 20 minut w 180 stopniach. Wyjąć i ostudzić.
2.Czekoladę rozpuścić. Masło utrzeć i dodawać po trochu rozpuszczoną czekoladę. Maczać babeczki i od razu przyklejać buzię i uszy z przyciętych biszkoptów. Jako oczy użyć białych groszków. Zostawić aż całość zastygnie (można włożyć do lodówki) a resztę polewy zostawić aż
stwardnieje i za pomocą woreczka z odciętą końcówkę zrobić buzię, kropeczki na groszkach i dwie kropki na nosek (dolne zdjęcie).
Można też zrobić brwi. Gdyby zabrakło polewy można użyć rozpuszczonej czekolady.
Komentarze