Muffinki krówkowe z jabłkami

4.98 (162 ocen)

Wilgotne jabłka, słodka krówka i przeogromna ilość przepysznej kruszonki - nic dodać, nic ująć.

Składniki:

  • Ciasto:
    300g mąki
    1 płaska łyżeczka sody
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    80g cukru
    1 opakowanie cukru wanilinowego
    1 jajko
    300ml gęstego jogurtu naturalnego lub śmietany (lub jogurtu zmieszanego ze śmietaną)
    1/3 szklanki oleju
    2 średnie jabłka, obrane i drobno pokrojone
    100g drobno pokrojonych krówek

    Kruszonka:
    100g mąki
    80g masła
    3 łyżki cukru
    2 krople aromatu waniliowego
    4 drobno pokrojone krówki
Wystaw ocenę:

4.98 (162 ocen)

Zobacz również:

Desery Muffinki Krówki

Muffinki krówkowe z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W misce zagniatamy składniki na kruszonkę. Odstawiamy do lodówki.
  • 2. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, sodą, cukrem waniliowym. Wrzucamy drobno pokrojone krówki i pokrojone i obrane jabłko. Mieszamy.
  • 3. W drugiej misce na niskich obrotach miksujemy jajko, jogurt, i cukier. Dodajemy olej i mieszamy.
  • 4. Do suchych składników wlewamy mokre, mieszamy tylko do połączenia składników.
  • 5. Ciasto przekładamy do foremki na muffinki wyłożonej papilotkami. Posypujemy obficie kruszonką i pieczemy na najniższym poziomie piekarnika, w temperaturze 200 stopni przez około 25 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Krówki Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować