Muffinki kokosowe z cukinią

0 (0 ocen)

  • 40 min

Pyszne babeczki mocno kokosowe na podwieczorek do kawy. Dodatek cukinii powoduje, że ciasto jest wilgotne, ale się nie rozpada. Pomijając fakt starcia cukinii, babeczki robi się błyskawicznie, to tylko kwestia wymieszania składników.

  • 40 min

Składniki:

  • • 1 szklanka startej cukinii, u mnie bez skórki
    • 1 szklanka mąki, u mnie bezglutenowa
    • 1 łyżka skrobi ziemniaczanej
    • 1 szklanka wiórków kokosowych
    • 1/2 szklanki cukru
    • 1/3 szklanki oleju
    • 3/4 szklanki mleka
    • 1 łyżeczka sody
    • 1 łyżeczka octu winnego
    • maliny do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Bezy Muffinki

Muffinki kokosowe z cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Suche składniki wymieszać razem, dodać startą cukinię i mokre składniki.
    • Ciasto nakładać po łyżce do papilotek papierowych. Na wierzchu położyć po jednej, dorodnej malinie.
    • Piec w blaszce muffinkowej w temp. 180 st.C przez 20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować