Muffinki kawowo - migdałowe z bananowym nadzieniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W dwóch miskach łączymy osobno składniki suche i mokre.
2. Do suchych wlewamy zawartość miski z składnikami mokrymi czyli olej wymieszany z maślanką i jajkami, całą zawartość mieszamy (ale nie długo, mogą być grudki).
3.Do formy na muffinki nakładamy łyżkę powstałego ciasta, na to ciasto kładziemy plaster banana i znów przykrywamy łyżką ciasta.
4.Wstawić do rozgrzanego piekarnika w temp. 180 0C i pieczemy przez ok. 20-25 minut. Po wyjęciu z pieca formę z muffinkami zostawić na na kracie ok. 5 - 10 minut, następnie muffinki wyciągamy z formy i zostawiamy do ostygnięcia.
5.Migdały do dekoracji zalewamy wrzącą wodą i zostawiamy na ok 2-3 min., następnie obieramy ze skórki.
6.Ostygnięte muffinki polewamy roztopionymi czekoladami i na wierzch kładziemy obrany migdał.. Zostawiamy w chłodnym miejscu do zastygnięcia czekolady i następnie delektujemy się wspaniałymi delicjami..
Komentarze