MUFFINKI JOGURTOWE Z RABARBAREM I KRUSZONKĄ

0 (0 ocen)

  • 35 min

Delikatne, wilgotne w środku, słodkie z delikatnym kwaskowatym posmakiem rabarbaru.Świetne na drugie śniadanie albo słodką przekąskę do popołudniowej kawki!

  • 35 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    ( 8-10 szt )

    * mąka pszenna – 150 g
    * jogurt grecki – 125 g
    * olej – 50 g
    * jajko – 1 szt
    * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka
    * sok z cytryny – 1 łyżka
    * rabarbar – ok. 200 g

    KRUSZONKA:

    * mąka pszenna – 20 g
    * masło – 15 g
    * cukier puder – 15 g
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Muffinki jogurtowe z rabarbarem i kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Składniki powinny mieć temperaturę pokojową.

    Jajko roztrzepujemy z jogurtem, olejem i sokiem z cytryny.

    Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia.

    Wszystko razem dokładnie miesazmy i dodajemy drobno pokrojony rabarbar.

    Napełniamy foremka na muffinki do ok. 3/4 wysokości i posypujemy kruszonką ( mieszamy mąkę z masłem i cukrem pudrem , rozdrabniamy w palcach ).

    Pieczemy ok. 25 minut / 180C.

    Posypujemy cukrem pudrem i zajadamy!

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rabarbar

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować