Muffinki jabłkowe z kruszonką

4.5 (183 ocen)

  • 60 min

Pulchne muffinki wyśmienite na każdą imprezę.

  • 60 min

Składniki:

  • 2 szkl mąki pszennej
    2 szkl grubo startych jabłek
    3/4 szkl cukru
    1/2 szkl oleju
    2 jajka
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    szczypta soli, gałki muszkatałowej, kardamonu.

    Kruszonka
    1/4 kostki schłodzonego masła
    1/2 szkl mąki pszennej
    1/3 szkl cukru
    1 opakowanie cukru wanilinowego
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Desery Muffinki Kruszonka

Muffinki jabłkowe z kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubić z cukrem na jasną masę, wlać olej, zmiksować. Dodać jabłka, mąkę z proszkiem do pieczenia, przyprawy, mieszać delikatnie aż powstanie ciasto. Przełożyć je do wyścielonych papilotkami foremek.
  • 2. Przygotować kruszonkę:Masło posiekać z cukrami, wsypać mąkę, rozcierać palcami. Muffinki posypać kruszonką. Piec ok. 25 min w nagrzanym do 190 stopni piekarniku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować