Muffinki czekoladowe z marcepanową pszczółką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.• Masło, cukry, wodę i kakao zagotować i wystudzić.
• Ubić pianę z białek.
• Do wystudzonej masy wrzucać żółtka i ubijać, dodać mąkę i proszek.
• Połączyć z ubitą pianą i pokrojonymi na drobne kawałki czekoladami - każdą kostkę na 6 części.
• Piec w temp. 180 st.C przez 15 minut.
2.Marcepan wymieszać z odrobiną kurkumy aż uzyska się ładny, żółty kolor. Utoczyć "brzuszki" pszczółek i powkładać skrzydełka z płatków migdałowych.
Paski narysować za pomocą wykałaczki roztopioąj gorzkią czekoladą i przyklejać pszczółki do muffinek również na czekoladę. albo powkładać na patyczkach.
Porady
Muffinki wyglądają na niewyrośnięte, ale specjalnie są mniejsze, bo dla małych dzieciaczków.
Komentarze