Muffinki czekoladowe z marcepanową pszczółką

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Małe muffinki czekoladowe ozdobione małymi pszczółkami. Bzzz....

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • Muffinki - 20 sztuk
    • 250 g masła
    • 2 szklanki cukru
    • 1 szklanka wody
    • 4 łyżki kakao
    • 1 cukier waniliowy
    • 4 jajka
    • 2 szklanki mąki pszennej
    • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    • 2 gorzkie czekolady
    Dekoracja
    masa marcepanowa gotowa
    szczypta kurkumy
    płatki migdałowe
    1/2 czekolady gorzkiej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Muffinki czekoladowe z marcepanową pszczółką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Muffinki czekoladowe z marcepanowymi pszczółkami 1. • Masło, cukry, wodę i kakao zagotować i wystudzić.
    • Ubić pianę z białek.
    • Do wystudzonej masy wrzucać żółtka i ubijać, dodać mąkę i proszek.
    • Połączyć z ubitą pianą i pokrojonymi na drobne kawałki czekoladami - każdą kostkę na 6 części.
    • Piec w temp. 180 st.C przez 15 minut.
  • 2. Marcepan wymieszać z odrobiną kurkumy aż uzyska się ładny, żółty kolor. Utoczyć "brzuszki" pszczółek i powkładać skrzydełka z płatków migdałowych.
    Paski narysować za pomocą wykałaczki roztopioąj gorzkią czekoladą i przyklejać pszczółki do muffinek również na czekoladę. albo powkładać na patyczkach.

Porady

Muffinki wyglądają na niewyrośnięte, ale specjalnie są mniejsze, bo dla małych dzieciaczków.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować