Muffinki czekoladowe

0 (0 ocen)

  • 15 min

czekoladowo

  • 15 min

Składniki:

  • * suche:

    - 2 szklanki mąki,
    - 3/4 szklanki cukru,
    - 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
    - 1 łyżeczka sody oczyszczonej,
    -1łyżka kakao
    * mokre:

    - 1 szklanka mleka,
    - 1/2 szklanki oleju,
    - 1 jajko.
    -1/2aromatu migdałowego

    krem:
    gotowy krem czekoladowy
    mleko
    posypka do dekoracji

Muffinki czekoladowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie suche składniki wymieszać w misce.
    Mokre składniki wymieszać w oddzielnym naczyniu, dolać do suchych i wymieszać łyżką. Ciasto nie musi być idealnie gładkie, składniki po prostu muszą się połączyć ;)
    Wyłożyć ciasto do foremek (3/4 wysokości).
    Piec 15-20 minut w 180°C.
  • 2. Jak już będą upieczone to ubijamy krem w proszku z mlekiem i szprycujemy muffinki na końcu posypujemy czekoladową posypka

Porady

Mozna tez użyć kremu smietankowego wtedy będą dwu kolorowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy