Muffinki bananowe z czekoladą

4.5 (167 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

To przepis na to co można zrobić z bananami, które niekoniecznie nadają się już do jedzenia. Muffinki są bardzo wilgotne, bardzo bananowe, a kawałki czekolady to jest to.

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka pszenna: 2 szklanki
    - proszek do pieczenia: 2 łyżeczki
    - cukier: 0.75 szklanki
    - sól: 1 szczypta

    - Jajko: 1 sztuka
    - mleko: 1 szklanka
    - olej: 0.33 szklanki
    - banany: 2 sztuki
    - czekolada: 0.5 sztuki
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Muffinki

Muffinki bananowe z czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W jednej misce wymieszać wszystkie suche składniki. W drugiej misce rozgniatamy widelcem dojrzałe banany, roztrzepać jajko z mlekiem i olejem i dodać do bananów. Zawartość obu misek połączyć, dodać pokrojoną czekoladę i wymieszać delikatnie.
    Nakładać do foremek muffinkowych i piec przez około 20-25 minut w temperaturze 200 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować