• Muffinki bananowe

    Dodane przez: aazett

  • Sprawdzony przepis Ewy Wachowicz

  • Składniki

    35 dag mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 jajko, pół szklanki cukru, pół szklanki oleju z pestek winogron, 1 szklanka mleka, 1 cukier waniliowy, 4 średnie banany, cukier puder do posypania

  • Sposób przygotowania

    1.
    Muffinki bananowe - krok 1

    Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, wbijamy jajko, dodajemy cukier i mleko oraz cukier waniliowy. Miksujemy na gładką masę. Następnie wlewamy olej. Banany kroimy w kostkę, dodajemy do ciasta, mieszamy łyżką. Formy do muffin napełniamy ciastem do 2/3 wysokości. Pieczemy 25 minut w 180 stopniach C. Po upieczeniu i wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem. Z podanych składników upieczemy 18 babeczek.

  • Rady

    Zgodnie z poradą Pani Ewy Wachowicz, banany możemy zastąpić dowolnymi owocami. W trakcie pieczenia należy indywidualnie dobrać temperaturę i czas pieczenia.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    w_kilka_chwil, slodkie_zycie, na słodko
  • 0 komentarzy

Dodane przez: aazett

aazett 30

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2012-10-08T10:47:28+02:00

397 odwiedzin


Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »