Muffinki Agaty

0 (0 ocen)

Często je piekę ponieważ są szybkie w przygotowaniu,tanie i bardzo smaczne.

Składniki:

  • 0,5 kostki masła
    1 szklanka mleka
    2 szklanki mąki
    1 jajko
    0,75 szklanki cukru
    opakowanie cukru waniliowego
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    dodatki według uznania np. nutella,dżem, posypka, polewa czekoladowa,lukier

Muffinki agaty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozpuścić i ostudzić masło.Ubić jajko.
  • 2. Wszystkie suche składniki wymieszać w oddzielnej misce. Dodać do tego płynne składniki t.j. rozpuszczone masło, jajko, mleko. Wymieszać łyżką. Można podzielić na 2 części i do jednej z nich dodać 2 łyżki kakao.
  • 3. Wkładać po łyżce ciasta do foremek na muffinki, na to pół łyżeczki nutelli lub dżemu i przykryć ciastem do 0,75 foremki.
  • 4. Piec 20 min w 200 stopniach.

Porady

Przestudzone muffinki można polać polewa lub lukrem i posypać posypką.

Komentarze

Podobne przepisy