Muesli wegańskie

0 (0 ocen)

  • 25 min

Pożywne śniadanie na dobry początek dnia

  • 25 min

Składniki:

  • 100g płatków owsianych (prażymy do zrumienienia n patelni)
    40g mieszanki pestek dyni i słonecznika (posiekać i uprażyć)
    30g niesłodzonych wiórków kokosowych
    40g suszonych moreli (pokroić w kosteczkę i lekko podprażyć)
    łyżka otrąb owsianych
    łyżka otrąb orkiszowych
    łyżka miodu + łyżka syropu cukrowego (podgrzać i wymieszać na patelni)

Muesli wegańskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie gotowe składniki połączyć. Małą blachę wyłożyć folią aluminiową, równomiernie rozsypać mesli i piec 20 min w piekarniku w temp. 180C

Porady

Musli można przechowywać do dwóch miesięcy w szczelnie zamykanym słoiczku czy puszce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy