Mrożony deser z arbuza

4.5 (146 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 20 min

Na tę chwilę orzeźwienia warto poczekać.

  • 20 min

Składniki:

  • 1/2 arbuza
    sok z 1/2 cytryny
    1/2 szkl. cukru
    kilka gałązek mięty
    bita śmietana
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Desery

Mrożony deser z arbuza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Arbuza kroimy w kawałki. Usuwamy skórę i pestki. Miąższ miksujemy i wstawiamy do lodówki.
  • 2. Miętę myjemy i osuszamy. Dwie gałązki odkładamy, z reszty obrywamy listki.
    Miksujemy z sokiem z cytryny i cukrem. Mieszamy z musem z arbuza. Wkładamy na 1,5 godziny do zamrażarki. Wyjmujemy i miksujemy. Mrozimy kolejne 1,5 godziny. Przed podaniem ponownie miksujemy.
  • 3. Deser wkładamy do pucharków i dekorujemy bitą śmietaną oraz miętą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Arbuz

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_08-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować