Mrożona kawa z bitą śmietaną

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Chociaż jeszcze zima to dzisiaj było takie piękne słonko, że tak mnie jakoś naszło na mrożoną kawkę :) Kolorowo podana może umilić nam także pochmurny dzień :)

Składniki:

  • Na 2 kawy:

    4 łyżeczki dobrej rozpuszczalnej kawy
    szklanka wody
    szklanka mleka
    2 łyżki lodów waniliowych
    2 łyżki likieru kawowego
    100 ml śmietanki 30%
    kropla czerwonego barwnika
    łyżeczka maczku cukierniczego

Mrożona kawa z bitą śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kawę zalewamy wrzątkiem i dopełniamy mlekiem.

    Odstawiamy do ostudzenia po czym miksujemy z lodami.
  • 2. Do kubeczków nalewamy po łyżce likieru kawowego i zalewamy kawą.
  • Mrożona kawa z bitą śmietaną 3. Śmietankę ubijamy z kroplą czerwonego barwnika, nakładamy do rękawa cukierniczego i ozdabiamy kawę.

    Możemy posypać drobnym maczkiem cukierniczym.

    Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_07-2014

Komentarze

Podobne przepisy