Mrożona kawa z akcentem

5 (169 ocen)

  • 20 min

Pyszna mrożona kawa na upalne popołudnia. Jej przygotowanie jest niezwykle proste a znika w bardzo szybkim tempie.

  • 20 min

Składniki:


  • 2 czubate łyżeczki rozpuszczalnej kawy
    2 czubate łyżki lodów śmietankowych
    3/4 szkl zimnego mleka
    4 łyżki bitej śmietany
    2 czekoladki z alkoholem
Wystaw ocenę:

5 (169 ocen)

Zobacz również:

Desery Lody Napoje Kawy Bita śmietana

Mrożona kawa z akcentem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kawę rozpuszczalną zalewamy 1/3 szklanki gorącej wody. Kiedy przestygnie, wkładamy do zamrażalnika na kilkanaście minut. Do wysokich szklanek wkładamy po czubatej łyżce lodów. Czekoladki delikatnie nacinamy tak, aby ich zawartość nie wypłynęła. Przelewamy alkohol do szklanek. Dobrze zmrożoną kawę równo rozlewamy dodając po połowie mleka. Na wierzch kładziemy bitą śmietanę i rozkruszone czekoladki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bita śmietana Czekolada Kawa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować