MÓŻDŻEK BEZ MÓŻDŻKU

4.5 (197 ocen)

  • 30 min

Tę potrawę nauczył mnie robić mój Dziadek. Mojego męża nazwa trochę odstraszyła, ale kiedy dowiedział się, że żadnego móżdzku w niej nie ma, to nie miał już żadnych oporów.

  • 30 min

Składniki:

  • Skłądniki:

    - 3-4 duże cebule
    - olej lub oliwa do smażenia
    - 2 jajka
    - 15-20 dag pasztetowej
    - odrobina cukru
    - sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Jajecznica Przystawki

Móżdżek bez móżdżku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę podsmażamy na tłuszczu. Dodajemy sól i pieprz. Po paru minutach posypujemy całośc odrobiną cukru i mieszmy. Dzięki temu zabiegowi cebula będzie miała piękny, złoty kolor i cudowny smak. Całość przykrywamy pokrywką, aby cebula się poddusiła i zmiękła. Wrzucamy pasztetową, wbijamy jaja i mieszamy. Podajemy z pieczywem. Danie jest bardzo proste, a jednocześnie niewyobrażalnie smaczne.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować