Tę potrawę nauczył mnie robić mój Dziadek. Mojego męża nazwa trochę odstraszyła, ale kiedy dowiedział się, że żadnego móżdzku w niej nie ma, to nie miał już żadnych oporów.
30 min
Składniki:
Skłądniki:
- 3-4 duże cebule
- olej lub oliwa do smażenia
- 2 jajka
- 15-20 dag pasztetowej
- odrobina cukru
- sól i pieprz do smaku
Móżdżek bez móżdżku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę podsmażamy na tłuszczu. Dodajemy sól i pieprz. Po paru minutach posypujemy całośc odrobiną cukru i mieszmy. Dzięki temu zabiegowi cebula będzie miała piękny, złoty kolor i cudowny smak. Całość przykrywamy pokrywką, aby cebula się poddusiła i zmiękła. Wrzucamy pasztetową, wbijamy jaja i mieszamy. Podajemy z pieczywem. Danie jest bardzo proste, a jednocześnie niewyobrażalnie smaczne.
Komentarze