Mozaika truskawkowa

0 (0 ocen)

  • Średni

torcik na zimno połączony z serkami i truskawkami i szprycowany na przemian,co daje ciekawy wzorek;)

  • Średni

Składniki:

  • - gotowy spód biszkoptowy: 1 sztuka
    - truskawki: 1 kilogram
    - waniliowe serki homogenizowane: 3 sztuki
    - cukier puder: 0.5 szklanki
    - galaretka truskawkowa: 1 sztuka
    - jogurt naturalny mały: 1 sztuka
    - cukier puder (do serków i jogurtu): 1 łyżka
    - Żelatyna: 8 łyżeczek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Mozaika truskawkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mozaika truskawkowa 1. Żelatyne rozpuścić w pół szklanki wrzątku.truskawki oczyścić,zmiksowac z cukrem i 2 łyżeczkami żelatyny
  • 2. serki zmiksować z jogurtem i łyżką cukru pudru,dodając reszte żelatyny,1/3masy serowej wymieszać z połową truskawek,obie masy białą i czerwoną wstawic do lodówki na 15minut
  • 3. masy serowe włożyc do dwóch woreczków,odciąć rogi(można użyć gotowych worków cukierniczych)
  • mozaika truskawkowa 4. biszkopt ułożyć na dnie tortownicy,wycisnąć na przemian okręgi z białej i różowej masy,(jak na zdjęciu)powtorzyć czynności tak,aby na przemian się przykrywały,ciasto wstawić na 2godz do lodówki
  • 5. galaretkę zalać szklanką wrzątku,rozpuścić,po wystudzeniu dodać do zmiksowanych truskawek(tych które pozostały)wymieszać i ostudzić
  • mozaika truskawkowa 6. teżejącą galaretke wylać na ciasto,ciasto wstawić na godz do lodowki.czas oczekiwania jest dłuższy chodzi o gęstnienie mas i galaretki i tego nie uwzgledniłam
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Truskawki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować