Motylki z czekoladą

0 (0 ocen)

motylki z czekolada

Składniki:

  • Ciasto:
    1 szkl. mąki
    1 jajko
    1/2 szkl. jogurtu naturalnego
    1/4 szkl. oleju
    1/3 szkl. cukru
    1 cukier waniliowy
    1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
    szczypta soli
    2 łyżki wiórek kokosowych
    1/3 tabliczki mlecznej czekolady posiekanej
    Pisaki cukrowe

Motylki z czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Suche składniki łączymy w 1 misce. Do drugiej dodajemy mokre - mieszamy mieszadełkiem, dodajemy suche składniki. Mieszamy wszystko razem. Papilotki napełniamy ciastem do 2/3 wysokości i pieczemy ok. 20 min. w 180 stopniach. Studzimy.
    Ozdabiamy pisakami.

Komentarze

Podobne przepisy