Motyle z żurawiną i białą czekoladą

0 (0 ocen)

pyszne, aromatyczne ...

Składniki:

  • niepełne 2 szkl. mąki
    3/4 szkl. cukru
    2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
    1/2 tabliczki białej czekolady
    3/4 szkl. mleka
    1/3 szkl. oleju
    2 jajka
    garść suszonej żurawiny + 2 łyżki cukru

Motyle z żurawiną i białą czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żurawinę włożyć do rondelka, podlać wodą, dodać cukier, gotować na małym ogniu przez 3 minuty. Osączyć, wystudzić. Czekoladę drobno siekamy. Mokre składniki mieszamy z mokrymi a suche z suchymi, następnie łączymy razem, dodajemy żurawinę. Wlewamy do foremek. Pieczemy ok 25 min. w temp. 180 stopni. Można posypać cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy