Moskole z kiełbaską, cebulką i sosem czosnkowym

0 (0 ocen)

  • 40 min

Niezwykły sposób na wykorzystanie ziemniaków, które zostały po obiedzie

  • 40 min

Składniki:

  • -0,5 kg ziemniaków
    -1 szkl. mąki
    -1 jajko
    -sól
    -2 łyżki masła
    -zioła prowansalskie (wg uznania)
    -1 pętko kiełbasy
    -2 cebule
    -1 śmietana 400 ml
    -3-4 łyżki majonezu
    -7 ząbków czosnek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Moskole z kiełbaską, cebulką i sosem czosnkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Smażą się 1. Sos czosnkowy :
    1. do miski wlać śmietanę, dodać majonez, szczyptę soli i czosnek przeciśnięty przez praskę, wymieszać i wstawić do lodówki na 20-30 min.

    Placki:
    1. Ugotowane ziemniaki pognieść, dodać jajko, masło, mąkę, zioła prowansalskie, szczyptę soli i wymieszać.
    2. Cebulkę i kiełbaskę pokroić w kostkę i delikatnie podsmażyć, później dodać do ziemniaków i wymieszać.
    3. Z farszu uformować placuszki i smażyć na rozgrzanym oleju do zarumieniania się(można też upiec je w piekarniku – są bardziej suche, ale równie smaczne).

Porady

Sos czosnkowy jest niezbędnym elementem dania.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Kiełbasa Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować