Mortadela z warzywami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Była sobie mortadela . Z warzywami.

  • 30 min

Składniki:

  • mortadela 6-7 dużych plastrów
    papryka czerwona 1/2 sztuki
    papryka zielona 1/2 sztuki
    marchew 1 sztuka
    cukinia kilka słupków
    tłuszcz do smażenia

Mortadela z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę obrać, umyć, pokroić w słupki. Tak samo robimy z marchewką. Na plastrach mortadeli układać przygotowane warzywa, można oprószyć ziołami. Zwinąć mortadelę. Spiąć wykałaczką.
    Na patelni rozgrzać trochę tłuszczu położyć przygotowane roladki i opiekać. Można też podlać trochę wodą, albo bulionem i dusić ok. 5 minut. Gdy woda odparuje można ponownie podsmażyć.
    Podawać z ketchupem albo ulubionym sosem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy