Mortadela w migdałach

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 35 min

Mortadelę, zamiast tradycyjnie w bułce tartej, obtoczyłam w płatkach migdałów. Całej mojej 4-osobowej rodzinie zasmakowała.

  • 35 min

Składniki:

  • 40 dag mortadeli
    2 jajka
    3 łyżki mąki
    1 szkl. płatków migdałów
    czerwona papryka
    żółta papryka
    20 dag kuskusu
    olej do smażenia
    sól, pieprz
    łyżka posiekanej natki pietruszki

Mortadela w migdałach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Papryki myjemy, osuszamy i usuwamy gniazda nasienne. Miąższ kroimy w małą kostkę. Podsmażamy na oleju.
  • 2. Kuskus przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Dodajemy paprykę, doprawiamy i mieszamy. Posypujemy natką.
  • Mortadela w migdałach 3. Mortadelę kroimy w grube plastry. Panierujemy w mące, jajkach i migdałach. Rumienimy na rozgrzanym oleju z obu stron. Podajemy z kaszą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_07-2011

Komentarze

Podobne przepisy