Morszczuk z patelni grillowej z ziemniakami z podsmażonym szczypiorkiem.

4.48 (187 ocen)

  • 60 min

Wyśmienita aromatyczna ryba, rozpływa się w ustach.

  • 60 min

Składniki:

  • - 250g filetów z morszczuka
    - olej rzepakowy
    - cytryna
    - przyprawy: sól, czarny pieprz, papryka słodka, koperek, czosnek, bazylia.

    - kilogram ziemniaków
    - szczypiorek
    - łyżka masła
Wystaw ocenę:

4.48 (187 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Morszczuk z patelni grillowej z ziemniakami z podsmażonym szczypiorkiem. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę rozmrażamy, odsączamy z nadmiaru wody, suszymy ręcznikiem kuchennym. Koperek drobno kroimy, czosnek przeciskamy przez praskę.
  • 2. Rybę przyprawiamy z obu stron, posypujemy koperkiem, nacieramy czosnkiem. Skrapiamy cytryną. Odstawiamy do lodówki na 30 minut.

    Ziemniaki gotujemy. Szczypior siekamy.

  • 3. Patelnię do grillowania rozgrzewamy, smarujemy olejem rzepakowym. Rybę grillujemy z każdej strony 5-7 minut- w zależności od grubości fileta.
  • 4. Rybę przekładamy na talerz. Na patelnię grillową dodajemy masło, czekamy aż się rozpuści, dodajemy szczypiorem i podsmażamy ok. 5 minut. Ziemniaki podajemy z omastą ze szczypioru.

Porady

Zamiast świeżego koperku możemy użyć suszonego. Danie będzie mniej kaloryczne, jeśli rybę będziemy grillować bez użycia oleju.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Morszczuk Ryby Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Grill Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować