Morszczuk opatulony musztardą w warzywach : porze, marchwi oraz szpinaku. To danie jest niezwykle proste i szybkie do przygotowania i bardzo zdrowe
Składniki:
500 g filetów mrożonych z morszczuka atlantyckiego
500 g mrożonego szpinaku w brykiecie
1/3 op sera fety
3 ząbki czosnku
2 większe marchwie
1 większy por (biała część)
100 g musztardy sarepskiej
50 ml śmietanki 30%
Morszczuk z musztardą w warzywach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rybe opłucz pod bieżącą wodą i osusz. Odstaw na 10 min
2.Marchew obierz i umyj. Zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Por pokrój w cienkie półplasterki. Wymieszaj wszystko razem
3.Na patelni rozgrzej 1 łyżkę masła. Dodaj szpinak, i smaż aż się rozmrozi dodaj 3 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Wymieszaj, smaż do momentu odparowania wody. Dodaj ser i wymieszaj
4.Musztardę wymieszaj ze śietanką i nasmaruj nią rybę z oby dwóch stron
5.Na dnie naczynia żaroodpornego nałóż marchew z porem. Na to rybę w musztardzie i szpinak.
Komentarze