Morszczuk w ananasach

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszny pomysł na rybkę w słodko-pikantnym sosie.

  • 30 min

Składniki:

  • ok. 1 kg morszczuka
    Zalewa:
    1 keczup pikantny
    1 łyżka koncentratu
    puszka ananasów
    1-2 cebule

Morszczuk w ananasach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozmrażamy ryby, kroimy na części, panierujemy najpierw w mące, w jajku, potem w bułce i smażymy na rozgrzanym tłuszczu.
  • zalewa 2. Cebulę kroimy w kosteczkę i szklimy lekko na odrobinie oleju. Ananasy kroimy w kostkę. Do cebuli dodać cały keczup, koncentrat, ananasy wraz z całym sokiem i zagotować.
  • w naczyniu żaroodpornym 3. Usmażone ryby przekładamy w dużym garnku lub w naczyniu żaroodpornym gotową ciepłą zalewą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy