Pieczony morszczuk na szpinaku

4.49 (161 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min

Rewelacyjnie smakująca ryba pieczona ze świeżymi pomidorami podana na szpinaku z dodatkiem wyrazistego czosnku i szalotki.

  • 60 min

Składniki:

  • 500g fileta z morszczuka
    300g świeżego szpinaku
    1 duży dojrzały pomidor
    3 szalotki
    2 ząbki czosnku
    sok z cytryny
    3 łyżki masła
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (161 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Pieczony morszczuk na szpinaku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem.
    .
  • 2. Pomidora sparzyć wrzątkiem i pokroić w cienkie plastry.
  • image-1oa18f8 3. Szpinak umyć, blanszować 2minuty we wrzątku, następnie przelać zimną wodą, dobrze odcisnąć i drobno posiekać. Szalotki i czosnek drobno posiekać, podsmażyć na maśle, dodać szpinak, doprawić solą, pieprzem
    i dusić około 5minut. Po tym czasie szpinak przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem. Na szpinaku ułożyć filety
    z morszczuka oraz plastry pomidora.
  • image-1sdvrh7 4. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 35minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Morszczuk Ryby

Notka redakcyjna

KH_02-2016

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować